tisdag 7 december 2010

Låt oss få lura dig sen råna dig.

Går du till Synsam i Umeå är det högst orimligt att de säger detta till dig. (läs överskriften)
Men det är högst troligt att de egentligen säger detta.
För går du dit för att göra en kontroll får du inte bara betala ett hejdlöst överpris i stil med en spa-behandling.
Du får dessutom möta en fossil till gubbe som ska föreställa optiker som varken kan lyssna på de ord eller de meningar du säger för att förklara ditt problem. Gubben tar första ordet du säger, tar på sig sin fixar-mössa och slänger fram en lösning.
 När du är klar med en förställning av kontrollen får du transporteras till kassan där de kränger på dig konstiga vätskor som ska motverka en infektion. 
Det du egentligen köper är en skit-liten flaska för skit-dyra pengar. En flaska med saltlösning med en fin etikett på 25 ml som kostar 90 papp. Hade du gått till en annan kassadisk, som exempel kassadisken på Apoteket så hade du fått en stor flaska på 900 ml för samma summa. 
När du sen har gått därifrån med din pytte-pytte-lilla påse och ett jätte kvitto så är du inte bara rånad utan även lurad.
Tanken är nu att du ska ha en journal/ ett recept på vad din besök resulterade i som du sedan ska kunna använda dig av vid andra tillfällen och även av andra optiker.
Men Synsam är ingen nybörjarbov, utan de kan sin sak mer än väl.
De ger recept på en produkt som bara de har. Dessutom inför de en liten detalj i journalen som de glömmer säga till kunden, du måste komma på ett återbesök för att det första besöket ska vara "klart".
Befinner man sig då på en annan ort och gör denna återkontroll så sammankopplas inte det med första orten du var och gjorde ditt besök. Nej nej, Synsam må vara rutinbovar på att blåsa folk men när det kommer till system och uppbyggnad av kundservice för att underlätta för både kund och medarbetare så lever Synsam på 1900-talet. Butiken där du gör återkontrollen måste då ringa till respektive butik för att berätta vad återbesöket gav för resultat.
Jävligt irriterad och förbannad är jag över vissa system som finns i vårt samhälle, väldigt många av våra system som man som kunde dessutom måste betala pengar för!
Så funderar du på att gå till en optiker i Umeå, gå INTE till Synsam!

/ Bitterf***an

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar